fix, rögzített fogsor azonnal terhelhető implantátumokkal

Fix, rögzített fogsor Azonnal Terhelhető Implantátumokkal

Fix, rögzített fogsor – jobb megoldás a ragasztott műfogsornál

A hiányzó fogak pótlására többféle módszer ismert, s hogy ezek közül melyiket alkalmazza a fogorvos, az mindig az adott szituációtól függ. Jelen írásunkban az egyik legmodernebb megoldást ismertetjük meg Önnel, és elmondjuk azt is, hogy miért a Fix, Rögzített Fogsor, Azonnal Terhelhető Implantátumokkal a legideálisabb megoldás, főként teljes foghiány esetén.

Hazánkban az 50 év feletti korosztály csaknem fele kénytelen műfogsort viselni. Sokan szégyellik, s talán megalázónak találják eredeti fogaik elvesztését, azonban egy stabil, jól elkészített, esztétikus műfogsort senki sem tud megkülönböztetni a saját fogaktól. Ezért igazán nem kell aggódnunk, hogy beszéd és mosolygás közben mindenki a szánkat, a foginkat figyeli.

 

Hosszú ideje kivehető műfogsora van és érzi, nem stabil, egyre több műfogsor ragasztót kell használnia, hogy stabil maradjon?

A protézist viselők tisztában vannak vele, hogy milyen kellemetlenségekkel jár a kivehető műfogsor viselése. Sok esetben nem lehetséges stabilan ülő fogsort készíteni, mely az élet legváratlanabb helyzeteiben megmozdul, zavarja a rágást, az ízérzékelést sőt, esetleg ki is esik. A teljes szájpadlást beborító fogpótlás, még ha egyébként stabil is, rendkívül kényelmetlen.

fix, rögzített fogsor, azonnal terhelhető implantátummal

 

Milyen problémákat okoz az instabil műfogsor?

⦁ fájdalmas, kidörzsölt, duzzadt, gyulladásban lévő íny
⦁ romló ízérzékelés
⦁ a nem kellően megrágott étel következtében emésztési panaszok
⦁ fogsor alá szorult ételmaradék
⦁ keményebb, ropogós ételeket, élelmiszereket képtelen elrágni
⦁ megváltozott hangképzés
⦁ Önbizalomhiány a magán-, társasági- és üzleti életben egyaránt
⦁ Folyamatos szégyenérzet, szorongás

 

Ne éljen így tovább! Van megoldás!

Fogatlan állcsont esetén létezik egy olyan módszer, amellyel mind funkcionális, mind esztétikai szempontból teljes értékű rögzített fogpótlás készíthető néhány napon belül, akár az alsó, akár a felső vagy mindkét állcsontra. Ez a fix, rögzített fogsor, amely Azonnal Terhelhető Implantátumokkal kerül rögzítésre az állcsontban. A teljes fogpótlási folyamat általában 5 napon belül lezajlik.

fix fogsor azonnal terhelhető implantátumokkal

A fix, rögzített fogsor előnyei a kivehető fogpótlásokkal szemben:

⦁ a fogsor 4 fix, stabil, az állcsontba épített Azonnal Terhelhető Implantátum alapon rögzül – ezáltal lehetetlen, hogy elmozduljon
⦁ újra magabiztos és hatékony a rágás, bármilyen étel fogyasztható, fogsor stabilan a helyén marad
⦁ az implantátumokkal rögzített fogsorral a rágás hatékonysága csaknem olyan, mint a saját fogakkal, ezért az emésztési problémák is elkerülhetők
⦁ a fix, rögzített fogsor nem akadályoz a beszédben, a nevetésben, nem kell többé eltakart szájjal mosolyogni
⦁ az Azonnal Terhelhető Implantátumokkal rögzített fogsor nem mozdul el, nem sérti fel a száj nyálkahártyáját, nem billeg, teljesen stabil
⦁ használója elfelejti, hogy műfogsora van, annyira könnyű, kényelmes, megbízható és stabil a viselése
⦁ a rögzített fogsor nem irritálja a fogínyt, ezért nem okoz fogínygyulladást
⦁ az implantátumokat nem kell cserélni, megfelelő szájhigiénia és folyamatos ellenőrzés mellett egy életen át megmaradnak
⦁ jelentős csonthiány esetén is alkalmazható

 

Az implantálás folyamata:

A személyes konzultáció során panoráma röntgenfelvétel készül, ennek alapján tudhatjuk, hogy pontosan hova helyezhetők be az implantátumok, elkészíthetjük a kezelési tervet, megbeszélhetjük a várható költségeket.
Következő alkalommal a több lépcsős érzéstelenítés után, teljesen fájdalommentesen behelyezésre kerülnek az implantátumok, majd lenyomatvétel következik. Ekkor történik a fogak színének, formájának, a fogsor alakjának megbeszélése, s ezután a lenyomat azonnal a fogtechnikai laboratóriumunkba kerül, ahol a kollégák elkészítik a fogsort. A következő 2-3 napban történnek a vázpróbák, nyerspróbák. Az 5. napon pedig sor kerül az Azonnal Terhelhető Implantátumokon rögzített fogsor átadására.

 

Kinek ajánlható az implantátumokon rögzített fix fogsor?

Mindenkinek, akinek saját fogai már alkalmatlanok a rágásra, harapásra, illetve már elveszítette őket.
A páciensek 99%-ánál alkalmazható, így akár Önnek is az Azonnal Terhelhető Implantátumokkal rögzített fix fogsor jelenthet megoldást a problémájára.

 

Teljes foghiány esetén ez a fajta fogpótlás biztosítja a normális rágási és harapási képesség visszanyerését, a hangképzési funkciók javulását, és az esztétikus arcberendezés visszanyerését. A jó, stabil műfogsor teljesen az eredeti fogsor látszatát kelti mind kinézetében, mind viselésében. Amennyiben szeretne részletesebben olvasni az implantátumokról, kattintson ide, ha pedig a fix, rögzített fogsor mellett döntött, kérjen időpontot!

idopontkeres