A DENT ELITE Fogszakorvosi és Szájsebészeti Központ  SzájHigiénia csomagja!

A helyes szájhigiénia, egészséges ínyt és fogazatot jelent. A DENT ELITE egy mindenki számára megengedhető, szájhigiénia akció keretében kíván segíteni azokon, akik felelősséget éreznek a saját egészségükért és tenni is akarnak érte!

szájhigiénia

A SZÁJHIGIENIA CSOMAG AZ ALÁBBIAKAT TARTALMAZZA:

  • Ultrahangos Fogkőeltávolítás
  • Fogtisztítás
  • Plakkfestés
  • Polírozást
  • Ajándék fogkefe
  • Személyre szóló, száj higiénés tanácsadás, valamint az ehhez kapcsolódó szájápolási eszközök és azok szakszerű használatának bemutatása

 

A felsorolt szájhigiénia kezeléseket magába foglaló ajánlat:

 csak 15 900 Ft

A SZÁJHIGIÉNIA CSOMAG kezeléseinek részletes leírása

A száj higiénikus a száj és a fogak higiéniájával foglalkozik, olyan kezeléseket végez, amely a szájüreg és a fogazat egészségének megőrzésében, a száj-nyálkahártya, a fogágy és a fogazat betegségeinek megelőzésében, illetve a már kialakult betegség esetén, az orális egészség visszaállításában játszanak fontos szerepet.  A jó szakember tájékoztat, készséget fejleszt, szokást alakít ki.

Sajnos csak kevesen tudják milyen óriási jelentősége van a helyes szájhigiéniának, nem csak a fogazat, de a szervezet általános egészsége szempontjából is. Van egy mondás: mutasd meg a kocsid csomagtartóját, megmondom ki vagy! A mi változatunk ez: mutasd meg a fogaid, megmondom ki vagy!

Ultrahangos fogkőeltávolítás

A szájhigiénia kezelések egyik fontos eleme az ultrahangos fogkőeltávolítás. Ennek során az ultrahangot (magas frekvenciájú rezgéseket) generáló speciális berendezés leválasztja a fogfelszínéről a lerakodott, megtapadt lepedéket, elszíneződést és a fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat.  Miután az egészségnevelés is a szájhigiénikus feladatkörbe tartozik, a fogkőeltávolítás után tanácsokat add a páciensnek a helyes fogápolást illetően. Elmondja hogyan kell az otthoni fogtisztítást helyesen elvégezni, hogy a fogkő kialakulását meg lehessen előzni vagy nagymértékben lesassítani. Bármilyen helyes is azonban a fogápolás, a fogorvos rendszeres, minimum hat havonta történő meglátogatása alól nem ad felmentést!

Fogtisztítás

szájhigiénikus fontos feladata, elsődleges célja a fertőzés megelőzése érdekében végzett speciális tisztítás, valamint a fogkő eltávolítás. Bármilyen tökéletesnek hisszük fogápolási technikánkat, erősen ajánlott a félévenkénti fogorvosi ellenőrzés alkalmával elvégzett, professzionális fogtisztítás!  Hiába tisztítjuk a fogainkat helyesen és rendszeresen a fogkő, azaz a fog felszínén lerakódott és kikristályosodott szennyeződés legtöbbször utat talál magának. A legalaposabb szájápolás mellett is keletkeznek olyan lerakódások és elszíneződések a fogakon, amelyeket már otthoni módszerekkel nem lehet eltávolítani. Ilyenkor van szükség a szakképzett száj higiénikus segítségére.

Plakkfestés

A fogbetegségek jelentős részéért a fogakra lerakódó lepedék (plakk) a felelős. A plakk sárgásfehér színe hasonlít a fog színére, ezért nehezen látható szabad szemmel. A plakkfestés segít ellenőrizni fogtisztítási technikánk hatékonyságát! Plakkfestés célja, hogy a fogakon megtelepedett plakkot jól láthatóvá tegye. A plakkfestés az alábbiak szerint történik: a pácienst kikérdezése, szájöblítés, ajkak vazelinnel történő bekenése, plakkfestő tabletta elszopogatása, fogmosás. Ezután kiértékeljük a fogmosás, hatékonyságát, majd megmutatjuk a helyes fogmosási technikát.

Polírozás

A fogpolírozást szintén a száj higiénikus végzi. Az ezt megelőző, ultrahangos fogkő-eltávolítást a fog felszínének polírozása követi. Erre azért van szükség, mert a teljesen sima fogfelületen lényegesen nehezebben rakódik le, illetve tapd meg a fogkő. Helyes fogtisztítási, fogápolási szokások kialakításával lelassíthatjuk vagy akár meggátolhatjuk a fogkövek ismételt lerakódását a fog felszínén. A szkképzett szájhigiénikus fontos feldata, hogy elmagyarázza, bemutassa a helyes fogáplás technikáját és módszereit. A fogászati problémák kialakulásának legfőbb okaugyanis a nem megfelelő fogápolás!

Szájhigiénés tanácsadás

A fogászati kezelések mindegyike egészséges íny meglétét feltételezi. Bármilyen fogorvosi beavatkozás előtt fontos a megfelelő szájhigiéniai kezelés. A fogorvosok mindennapos zsúfolt és időigényes munkájába nem igazán férnek bele ezek a prevenciós tanácsadások, ugyanakkor a száj lhigiénikus sokkal alaposabban és körültekintőbben tudja ezt végezni. A szájhigiénia tanácsadás keretében mindent elmondunk amit a helyes fogápolásról tudni kell, majd válaszolunk minden a témával kapcsolatban felmerülő kérdésre.

A  SZÁJHIGIÉNIA CSOMAG KEZELÉSEI ABSZOLÚT FÁJDALOMMENTESEK!

Kérjen időpontot most!

Hasznos tippek

Tudjon meg többet a különböző fogászati kezelésekről, a legújabb fogászati technológiákról és eszközökről, a legjobb fájdalommentes fogászat Budán cíkkeiből.